Blog

JG DESIGN
Alja Gartner s.p.
Ob koprivnici 73
3000 Celje

E-mail:
TEL: +386 41 552 224

PRALNI STROJ – NAŠ POMOČNIK

24.10.2016


V nekaj sekundah do daljše življenjske dobe pralnega stroja


Ko se odločamo za nov pralni stroj, se najprej povprašamo po ceni, količini kilogramov, številu obratov, ampak o tem se navadno pozanimamo že doma. Ko pa pridem v trgovino, neredko kdaj vprašamo tudi, kako pogosto se stroj po njihovih izkušnjah kvari. In navadno ostane pri tem.

Kaj pa potem, ko se zares pokvari? Ko oblačila ostanejo mokra v stroju na soboto dopoldan in nas čakata še dve žehti? No, takrat se pa zaplete.

Tu je nekaj praktičnih nasvetov, da preprečimo morebitne okvare in nevšečnosti.

Image title


  • Vrat bobna po končanem delovanju ne zapirajte. S tem preprečite zadrževanje vlage v bobnu in posledično smrad.

  • Mokrih oblačil ne puščajte v stroju.Tako ne boste obremenjevali pritrdilnih elementov bobna in preprečili boste, da bi vaša oblačila dobila neprijeten vonj.

  • Ne pretiravajte s praškom in z mehčalcem. Praški in mehčalci so dandanes že močno koncentrirani, večina praškov pa vsebuje tudi sredstvo proti nabiranju vodnega kamna. Mnogi prisegajo tudi na naravne pripravke.

  • Pralnega stroja ne postavljajte nad talni sifon.Verjetno ste pomislili, da je to najboljša rešitev pri morebitnem izlitju vode. Drži. Toda talni sifon neposredno pod pralnim strojem ima veliko slabo lastnost. Vlaga iz sifona se počasi dviga in navlaži elektroniko. Tako lahko pride do nedelovanja stroja ali pa celo do kratkega stika in izpada varovalke. To je še posebej opazno ob spremembi vremena, ko se bliža slabo vreme in je pritisk nizek.

  • Stroj po prenehanju delovanja izkjučite iz električnega omrežja. Tako boste preprečili okvare zaradi nihanja v električnem omrežju ali pri udari strele.

  • Večkrat perite pri najvišjih temperaturah (90 ali 95 ˚C). Poskrbeli boste za čistost bobna. Na zgornjem delu zunanjega bobna, ki se ne vrti, se nabirajo ostanki detergenta in mehčalca. Če vrata pralnega stroja še redno zapirate, nastanejo tam popolne razmere (toplota, vlaga in ostanki čistil) za nastanek bakterij, ki povzročajo smrad.


Image title

Včasih pa moramo vzeti v zakup, da se naprave žal pokvarijo. Zato svetujemo, da si privoščite takšnega, ki ima 5-letno garancijsko dobo in vedno zanesljiv servis. Nikakor pa ne posegajte v aparat, dokler je v garanciji, saj boste tako garancijo izničili.

Če imate še kakšen praktičen nasvet za boljše in daljše delovanje pralnih strojev, ga bomo zelo veseli.

Mi prisegamo na Gorenje!

Vse objave

KJE

Kjer VAM najbolj ustreza. Z vami se osebno dogovorimo, ali vam je ljubše, da se pogovorimo na objektu, pri vas doma ali v naši pisarni.

Pohištvena trgovina v Celju - Alja Gartner s.p., PE Celje, Ljubljanska cesta 36, 3000 Celje

KDAJ

Delovni čas pri nas ni omejen. Odprto imamo takrat, ko imate čas VI, saj živimo v družbi, kjer prosti čas igra pomembno vlogo. Pokličite in si zagotovite termin!

Pohištvena trgovina v Celju
odprto: pon. - pet. 10.00 do 19.00, v sob. 10.00 do 14.00 ali po dogovoru.

ZAKAJ

Ker smo mlada in zanesljiva ekipa z veliko svežimi zamislimi, smo prilagodljivi, predvsem pa znamo prisluhniti željam strank, s katerimi sodelujemo.