Blog

JG DESIGN
Alja Gartner s.p.
Ob koprivnici 73
3000 Celje

E-mail:
TEL: +386 41 552 224

TREND BELEGA POHIŠTVA

06.06.2016

Živimo v času, ko je nakup belega pohištva v porastu, pa naj gre za kuhinje, dnevne sobe, kopalnice ali spalnice. Razlogov za to je več. Najpoglavitnejši je ta, da nam to vsiljujejo pohištvene modne zapovedi. Potem pa sledi še več manjših, ki pa nikakor niso zanemarljivi. Na vsakem vogalu nas bombardirajo z barvami, napisi, akcijami, utripajočimi lučmi. Bela se zdi čista, lepa in uglajena. Ne da se nam razmišljati o barvah. Preprosteje je izbrati belo in dodati sivo preprogo za poudarek. Premalo smo doma, da bi nam bila barva pohištva na prvem mestu. Naj nadaljujem?

No, verjamem, da je nekaterim bela preprosto všeč. A ti verjetno niso v večini.

Pa je bela sploh barva? Kaj je barva? Barva je elektromagnetno valovanje z omejeno valovno dolžino. In tako je bela zmes vseh vidnih valovnih dolžin. V primerjavi s črno, ki pa je njeno nasprotje. Po domače, bela površina odbija vse barve, ki se, ko se zmešajo v naših očeh, odražajo kot bela barva. Medtem ko črna površina vpija vse barve, zato to mešanico zaznavamo kot črno. Poskusite zavrteti barvni krog in lahko se boste prepričali sami.

Pa začnimo s pozitivnimi lastnostmi belega pohištva.

Odraža čistost in nedolžnost. Seveda. Pri nas pomislimo na neveste in poročna slavja, Hindujci pa žal na pogreb in smrt ljubljene osebe, saj se ob tej žalostni priložnosti odenejo v svetlo.

Prah se ne vidi. Povsem drži. Dokler se ga ne lotite brisati in ugotovite, da ga je veliko več, kot ste mislili. Odsvetovano za alergike, ki jih mogoče viden prah prej spodbudi, da ga pobrišejo in tako preprečijo kihanje in druge težave.

Brez težav kombiniramo dodatke v drugih barvah. Tudi drži. Vendar se potem pogosteje odločamo za en sam odtenek in dobimo stanovanjsko šahovnico.Image title

Bi želeli skriti pohištvo? V tem primeru je belo pohištvo brez ročajev najprimernejše, saj se ob beli steni skoraj povsem skrije.

Zdaj pa še slabe.

Vsaka packarija se pozna. Ja, ampak jo zato posledično prej očistimo.

Odtenkov bele je neskončno. Mislite, da ne drži? O, pa še kako drži. Imamo snežno belo, polarno belo, kremno belo, diamantno belo in še bi lahko naštevali. Zato je treba biti še posebej pozoren na to, kateri odtenek bele izberemo, sicer nam ostane bela zmešnjava.

Kaj pa drugačno igranje z barvami? Najbolj preprosto in poceni je pleskanje sten. Belo pohištvo, nekaj barve po vašem izboru in soba v trenutku zaživi. Pa ste kljub temu v dvomih, katero bi izbrali? S pomočjo našega programa in izkušenega pleskarskega mojstra vam lahko pomagamo poiskati najboljšo rešitev za vas.

Za zaključek pa …

Če si res srčno želite belo pohištvo, ga vsekakor izberite, če pa vas vsaj malo mika kaj bolj barvitega, se nikar ne bojte. Bodite drzni, popestrite svoje življenje, vnesite barve vanj. Verjamem, da se marsikdo boji izbrati drznejše barve, saj se poraja dvom, da bo navdušenje nad barvami kmalu zbledelo. A tudi tega se nikar ne bojte. Imamo rešitev. Izris, in v nekaj klikih so na voljo barve vseh odtenkov mavrice, da ne bo dvoma, ali vas bo po končanem projektu pričakala barvna katastrofa ali prijetno usklajen domek.

Vse objave

KJE

Kjer VAM najbolj ustreza. Z vami se osebno dogovorimo, ali vam je ljubše, da se pogovorimo na objektu, pri vas doma ali v naši pisarni.

Pohištvena trgovina v Celju - Alja Gartner s.p., PE Celje, Ljubljanska cesta 36, 3000 Celje

KDAJ

Delovni čas pri nas ni omejen. Odprto imamo takrat, ko imate čas VI, saj živimo v družbi, kjer prosti čas igra pomembno vlogo. Pokličite in si zagotovite termin!

Pohištvena trgovina v Celju
odprto: pon. - pet. 10.00 do 19.00, v sob. 10.00 do 14.00 ali po dogovoru.

ZAKAJ

Ker smo mlada in zanesljiva ekipa z veliko svežimi zamislimi, smo prilagodljivi, predvsem pa znamo prisluhniti željam strank, s katerimi sodelujemo.