Stanovanje P

Stanovanje P

Mlad par se je lotil adaptacije stanovanja v pritličju stare gorenjske hiše. V prvem koraku je arhitekt uredil tloris stanovanja, v naslednjem koraku pa smo zdizajnirali še notranjo opremo. Po uvodnem sestanku in izmeri obstoječega stanja je nastalo simpatično majhno stanovanje, ki ima vse kar imajo velika.

Tla dnevnega prostora so oblečena v keramiko in parket. Keramične ploščice se zaradi odpornosti in negorljivosti v polkrožnem zavoju iz kuhinje nadaljujejo do kamina. Parket s svojo toplino objame dnevno sobo in jedilnico. Pregradna zidana stena se navidezno podaljša s pokončnimi lesenimi letvami. Na ta način pridobimo prostor za viseči knjižni omari. Prostor dodatno poveže tehnični kamen, ki je uporabljen na kaminu in kuhinjskem pultu. 

Spomine na zgodbe iz kmečkega stanovanja obujata lončeni pečnici, ki sta bili del stare krušne peči in arkadni obok na hodniku. Preteklost se na stenah hkrati prepleta z elementi življenja novih stanovalcev, njuna strast so namreč glasba in potovanja.

V sicer majhni spalnici so svoj prostor dobili velika zakonska postelja, do stropa segajoča garderobna omara in pisalni kotiček. Prostoru pod stopnicami bo kraljeval hišni kuža.

Za več podrobnosti se prepustite vizualizacijam.

Vas zanima sodelovanje z nami?

Posvet